En

I want to

Mnoga podjetja uporabljajo ideje korporativnega upravljanja podjetij v svojih strateških sistemih upravljanja. Drugi samo želijo imenovati upravni odbor, vendar ne vedo, kako to pravilno storiti. Nekateri niso popolnoma zadovoljni s tem, kako korporativno upravljanje deluje v njihovih podjetjih.

 

Korporativno upravljanje je zapleteno. Po eni strani je lahko zelo koristno – veliko izkušenj in znanja članov sveta direktorjev lahko ponudi nov zagon poslovanju. Veliko podjetij po vsem svetu koristi ugodnosti in prednosti dejstva, da imajo v svojih podjetjih upravni odbor. Med njimi so tudi zasebna in včasih družinska podjetja. Toda po drugi strani je upravni odbor lahko zelo neučinkovit. Včasih je zelo težko potegniti črto med lastniki podjetja in upravnim odborom ali med upravnim odborom in menedžmentom. Včasih odgovornost in pooblastila upravnega odbora niso jasno definirana v ustreznih dokumentih. Včasih upravni odbor "nezakonito" poskuša razširiti svojo moč in je v konfliktu z menedžmentom.

 

Ustanovitelj in direktor KVAN Svetovanje Svjatoslav Birjulin je delal v različnih upravnih odborih in ve kako in zakaj se to lahko zgodi. Je tudi pooblaščeni direktor (Certified Director) na področju korporativnega upravljanja in ima potrdilo, ki ga je izdal Inštitut direktorjev (London).

 

Naše ekspertiza na področju korporativnega upravljanja podjetij nam omogoča, da ponudimo naslednje:

  1. Izvajanje revizije kakovosti korporativnega upravljanja v vašem podjetju.
  2. Ustanovitev upravnega odbora «z nule».
  3. Izboljšanje in optimiziranje dela sedanjega odbora.

 

KVAN Svetovanje je preprost in hiter način k učinkovitemu upravnemu odboru!

Še pred nekaj leti so bile informacijske tehnologije, vsaj v nekaterih industrijskih panogah, kot dodatna zadeva, da bi nekatere procese naredili hitreje ali lažje. Ali cenejše. Toda približno od leta 2010 je IT industrija naredila velik korak naprej in zdaj so informacijske tehnologije postale srce in glavne dejavnosti za številna podjetja, kar je bilo še pred 10 leti tako oddaljeno.

 

Zdaj ni potrebe naročiti več tisoč delov v tovarni, če potrebujete samo desetino – lahko jih preprosto natisnete na 3D tiskalniku. Pametni algoritmi lahko vaši nabavni službi odvzamejo delo, saj lahko izračunavajo hitreje kot katera koli oseba. Enako algoritmi lahko storijo s marketologi – lahko zajemajo in obdelujejo velike količine podatkov in včasih lahko napovedujejo povpraševanje bolje od tradicionalnih anket. Veliko podjetij je spremenilo svoje poslovne modele, ker jim nova računalniška tehnologija dovoljuje, da zmanjšajo svoje stroške tako, da lahko stopijo v stik s svojimi strankami v novih državah, ne glede na razdaljo. Lahko kupite majico za tek, ki je povezana z vašo fitnes-zapestnico prek povezave Bluetooth. Lahko izberete barvo vašega hladilnika, ko ga naročite neposredno v tovarni prek spletne strani. V svetu, kjer je vse povezano z internetom, bi morali biti vsi proaktivni in "digitalni". Ter biti na tekočem v zvezi z novimi tehnologijami, da se ohrani podjetje pri življenju.

 

Ampak biti "digitalen" ne pomeni preprosto najeti "pametne fante" iz Silicijeve doline ali posodobiti vaše računalniške zmogljivosti. Vaš IT-koncept mora biti trdno povezan z vašim celotnim strateškim konceptom, da bi postal njegov del. "Digitalizacija" ni le moda in kratkotrajni trend. Je nuja, vendar se družba ne bi smela ukvarjati z njo preprosto zato, ker vsi okoli delajo enako.

 

Naši strokovnjaki in partnerji imajo bogate izkušnje na področju IT-tehnologij in strateškem upravljanju, kar nam omogoča, da ponudimo integriran in celovit pristop k problemu. Mi lahko pomagamo stranki, da pogleda na svoje poslovanje z novega zornega kota in razvije nov strateški poslovni model v katerem so IT tehnologije jasno usklajene s strategijo in s tem z vsemi vidiki dejavnosti podjetja.

 

KVAN Svetovanje – Postanite "digitalni" z nami!

Pomen izraza "operativna učinkovitost" se je v zadnjih desetletjih bistveno spremenil. Pred dvajsetimi leti je običajno pomenilo "povečanje čistega dobička", zdaj pa pogosto pomeni "preživetje". Karkoli izdelujete/ponujate, fizični izdelek, informacije ali storitve, vedno imate konkurente, ki so pripravljeni ponuditi enako po nižji ceni.

 

Umetna inteligenca, "veliki podatki", roboti, avtomatska skladišča in trgovine brez prodajalcev, ki so se pred nekaj leti bili fantastika, zdaj postajajo del našega vsakdanjega življenja in dela. In ritem sprememb se prav tako vsakodnevno stopnjuje. Tako poslovanje ne sme samo ustvarjati vrednosti za potrošnika – to mora biti storjeno učinkovito, kar pomeni hitro, poceni in z visoko kakovostjo, vse to hkrati.

 

Učinkovitost ne pomeni samo izboljšanje nekaterih logističnih procesov ali posodobitve informacijskega sistema. Vsakdo, ki želi izboljšati učinkovitost, mora temeljito preučiti vsak proces, ki leži vzdolž »ustvarjanja verige vrednot« in najti način za izboljšanje vsakega dela poslovanja. Poleg tega, to bo potrebno izvajati stalno, postanka tukaj ni. Če se vam zdi, da so vaši procesi že skoraj popolni, je čas, da jih ponovno začnete izboljševati.

 

 

KVAN Svetovanje lahko ponudi:

 

– Analizo vaših proizvodnih procesov z uporabo metode "merjenje tokov" (workflow mapping technology);

– Iskanje »izgub« in procesov, ki jih je potrebno optimizirati;

– Iskanje ustreznih tehničnih rešitev;

– Različne možnosti podpore za izvajanje teh rešitev.

 

Prav tako lahko učinkovito povežemo vaš operativni načrt za izboljšanje procesov z vašo dolgoročno strategijo, kar je zelo pomembno za sodobno poslovanje. Podjetje ne bi smelo biti preprosto operativno učinkovito, ampak mora biti učinkovito pri ustvarjanju vrednosti za svoje potrošnike. Naše izkušnje s strateškim upravljanjem in operativno učinkovitostjo nam omogočajo povezavo obeh konceptov v eno skladno, strateško uspešno rešitev.

 

KVAN Svetovanje – najkrajša pot do operativne učinkovitosti!

Strategija je temelj vsakega podjetja. Samo podjetja v začetku delovanja ali majhna družinska podjetja lahko preživijo brez strategije in to samo nekaj časa.

Večina direktorjev in podjetnikov  to odlično razume. Vendar, kot je razvidno iz številnih člankov v spoštovanih poslovnih revijah, imajo številna podjetja težave pri razvoju strategije in tisti, ki so jo razvili, jih je le nekaj popolnoma zadovoljnih z rezultatom. Mnogi direktorji priznavajo, da v njihovih podjetjih obstaja tako imenovana "vrzel med strategijo in prakso", ko so strateški cilji, čeprav so jasni, v resnici daleč od tistega, kar družba opravlja vsak dan.

 

Še huje, sodobnemu podjetju ni dovolj običajna strategija, koncept ali celo podroben program Gantt s postopnim načrtom. Sodobno podjetje potrebuje tisto, kar imenujemo "kumulativna strategija", kar pomeni celovito strategijo, katere vsak element podpira ključne konkurenčne prednosti podjetja. To bi morala biti enotna strategija, ki združuje marketing in promocijo, IT in logistiko, prodajo, HR menedžment in javna naročila v enoten sistem, ki lahko ustvari vrednost za potrošnika.

 

KVAN Svetovanje lahko nudi vašemu podjetju:

 

– Tržno analizo, marketinške raziskave;

– Globinsko analizo prednosti in slabosti podjetja, gap-analizo, finančno analizo itd.;

– Oblikovanje novega poslanstva podjetja ali korigiranje obstoječega;

– Oblikovanje nove vizije na podlagi marketinških raziskav, ki vključuje ključna področja razvoja vašega podjetja;

– Izdelavo podrobnega načrta za izvedbo vaših načrtov in realizacijo vaših strateških projektov.

– Preverimo vašo strategijo za integriteto in logično povezljivost. Ali je vaša strategija "kumulativna"? Ali vsak oddelek in vsaka strateška ali operativna pobuda prispeva k podpori glavne ideje? Ali vsak projekt prispeva k doseganju strateških ciljev?

– Usposabljanje, izvajanje strateških in facilitation zasedanj.

 

KVAN Svetovanje – najhitrejši način k učinkoviti strategiji!