En Ru

I want to

Mnoga podjetja uporabljajo ideje korporativnega upravljanja podjetij v svojih strateških sistemih upravljanja. Drugi samo želijo imenovati upravni odbor, vendar ne vedo, kako to pravilno storiti. Nekateri niso popolnoma zadovoljni s tem, kako korporativno upravljanje deluje v njihovih podjetjih.

 

Korporativno upravljanje je zapleteno. Po eni strani je lahko zelo koristno – veliko izkušenj in znanja članov sveta direktorjev lahko ponudi nov zagon poslovanju. Veliko podjetij po vsem svetu je zelo zadovoljnih s prednostmi in koristmi, ki jih prinaša upravni odbor. Med njimi so tudi manjša in celo družinska podjetja. Po drugi strani se lahko zgodi, da upravni odbor ni učinkovit. Gre za to, da je včasih zelo težko potegniti črto med lastniki podjetja in upravnim odborom ali med upravnim odborom in menedžmentom. Včasih odgovornost in pooblastila upravnega odbora niso jasno definirana v ustreznih dokumentih. Včasih poskuša upravni odbor »nezakonito« razširiti svojo moč, kar običajno pripelje do sporov z menedžmentom.

 

Ustanovitelj in direktor družbe KVAN Svetovanje Svjatoslav Birjulin je bil član različnih upravnih odborov, zato zelo dobro pozna okoliščine, ki lahko pripeljejo k takemu ali drugačnemu scenariju. Je tudi certificirani direktor na področju korporativnega upravljanja. Certifikat si je pridobil po končanem šolanju na Inštitutu za usposabljanje direktorjev v Londonu.

 

Na podlagi ekspertne usposobljenost na področju korporativnega upravljanja podjetij vam lahko ponudimo naslednje:

  1. Revizijo kakovosti korporativnega upravljanja v vašem podjetju;
  2. Ustanovitev upravnega odbora, začenši na »ničelni točki«;
  3. Vpeljavo izboljšav in optimiziranje dela obstoječega upravnega odbora.

KVAN Svetovanje pomeni preprosto in hitro pot do učinkovitega upravnega odbora!

 

Še pred nekaj leti so bile informacijske tehnologije v dokaj velikem številu panog neke vrste dodatek, pripomoček, ki je omogočal pospešitev določenih procesov, njihovo poenostavitev ali pocenitev. Toda, približno od leta 2010 je IT industrija naredila velik korak naprej in informacijske tehnologije so postale srce ali osnovna dejavnost številnih podjetij, kar je bilo še pred desetimi leti povsem nepredstavljivo.

 

Napočil je čas, ko ni več potrebno naročati manjših rezervnih delov pri proizvajalcu, temveč si jih lahko preprosto natisnete na 3D tiskalniku. Pametni algoritmi lahko odvzamejo delo vaši nabavni službi, saj lahko računajo dosti hitreje od ljudi. Enako velja tudi za trženje – računalniški programi v najkrajšem času obdelajo velike količine podatkov in lahko celo napovedo povpraševanje bolje od tradicionalnih anket sredi potrošnikov. Veliko podjetij je spremenilo svoje poslovne modele, ker jim nova računalniška tehnologija dovoljuje, da zmanjšajo svoje stroške tako, da lahko stopijo v stik s svojimi strankami v novih državah, ne glede na razdaljo. Lahko kupite majico za tek, ki je povezana z vašo fitnes-zapestnico prek povezave Bluetooth. Lahko izberete barvo vašega hladilnika, ko ga naročite neposredno v tovarni prek spletne strani. V svetu, kjer je vse povezano preko spleta, bi morali biti vsi proaktivni in »digitalizirani«. Da bi ohranili podjetje pri življenju, moramo ostajati na tekočem z novimi tehnologijami.

 

Ampak, biti »digitaliziran« ne pomeni preprosto najeti “pametne fante” iz Silicijeve doline ali posodobiti vaše računalniške zmogljivosti. Vaš IT-koncept mora biti trdno povezan z vašim celotnim strateškim konceptom, postati mora njegov del. “Digitalizacija” ni le moda in kratkotrajni trend. Je nuja, vendar se družba ne bi smela ukvarjati z njo preprosto zato, ker vsi okoli delajo enako.

 

Naši strokovnjaki in partnerji imajo bogate izkušnje na področju IT tehnologij in strateškega upravljanja, kar nam omogoča ponuditi svojim naročnikom integriran in celovit pristop k reševanju tega problema. Z našo pomočjo lahko naročnik z drugega zornega kota pogleda na poslovanje podjetja in skupaj z nami razvije nov strateški poslovni  model, v katerem so IT tehnologije dobro usklajene s strategijo in vsemi ostalimi dejavnostmi podjetja.

 

KVAN Svetovanje – postanite digitalizirani z nami!

V zadnjih desetletjih se je pomen izraza »operativna učinkovitost« bistveno spremenil. Pred dvajsetimi leti je to običajno pomenilo povečanje čistega dobička, zdaj pa pogosto pomeni »preživetje«. Karkoli izdelujete/nudite – izdelek, informacije ali storitev, vedno se najdejo konkurenti, ki so pripravljeni ponuditi enako po nižji ceni.

 

Umetna inteligenca, »veliki podatki«. Roboti, avtomatizirana skladišča in trgovine brez prodajalcev, ki so še pred nekaj leti bili fantastika, zdaj postajajo del našega vsakdanjega življenje in dela. Tudi ritem sprememb se z vsakim dnem vse bolj stopnjuje. Ne gre več samo za ustvarjanje vrednosti za potrošnika, temveč mora biti poslovanje učinkovito, kar pomeni – hitro, poceni in visoko kakovostno, vse to hkrati.

 

Učinkovitost ne pomeni samo izboljšanja nekaterih  logističnih procesov ali posodobitve informacijskega sistema . Če želite izboljšati učinkovitost poslovanja, morate temeljito preučiti vsak proces v verigi ustvarjanja vrednosti in iskati načine za njegovo izboljšanje. Zavedati se morate, da to ni enkratno delo, nobene pavze si ne smete dovoliti. Ko se vam zazdi, da je poslovanje vašega podjetja že skoraj popolno, je čas, da se posvetite njegovemu izboljševanju.

 

KVAN Svetovanje lahko ponudi:

 

– Analizo vaših proizvodnih procesov z uporabo metode “merjenje tokov” (workflow mapping technology);

– Iskanje »izgub« in procesov, ki jih je potrebno optimizirati;

– Iskanje ustreznih tehničnih rešitev;

– Različne možnosti podpore za izvajanje teh rešitev.

 

Poleg tega lahko učinkovito povežemo vaš operativni sistem za izboljšanje procesov z vašo dolgoročno strategijo, kar je zelo pomembno za sodobno poslovanje. Podjetje ne bi smelo biti preprosto operativno učinkovito, ampak mora biti učinkovito pri ustvarjanju vrednosti za svoje potrošnike. Naše izkušnje s strateškim upravljanjem in operativno učinkovitostjo nam omogočajo povezavo obeh konceptov v eno skladno, strateško uspešno rešitev.

 

KVAN Svetovanje – najkrajša pot do operativne učinkovitosti!

Pravilno izdelana poslovna strategija je temelj vsakega podjetja. Brez nje lahko podjetje »preživi« samo krajši čas na samem začetku delovanja ali v primeru, da gre za majhno družinsko podjetje.

Večina direktorjev to zelo dobro razume. Vendar … v uglednih revijah, ima veliko podjetij težave pri razvoju primerne strategije. Celo tista podjetja, ki so jo uspela razviti, niso vedno povsem zadovoljna z doseženimi rezultati. Pogosto direktorji priznavajo, da v njihovem podjetju obstaja razkorak med strategijo in prakso, ko jasni strateški cilji niso skladni z vsakdanjim poslovanjem družbe.

Še več, za sodobno podjetje ni dovolj običajna poslovna strategija, koncept poslovanja ali celo podroben Gantt program s postopnim načrtom.

  • Analizo trga, marketinške raziskave;
  • Poglobljeno analizo prednosti in slabosti podjetja, gap-analizo. Finančno analizo itn.;
  • Oblikovanje novega poslanstva podjetja ali preoblikovanje obstoječega;
  • Oblikovanje nove vizije na podlagi marketinških raziskav, ki vključuje ključna področja razvoja vašega podjetja;
  • Izdelavo podrobnega načrta za izvedbo vaših načrtov in izpeljavo vaših strateških projektov.
  • Preverjanje vaše strategije v smislu integracije in logične povezljivosti. Ali je vaša strategija “kumulativna”? Ali vsak oddelek in vsaka strateška ali operativna pobuda prispeva k podpori glavne ideje? Ali vsak projekt prispeva k doseganju strateških ciljev?
  • Usposabljanje, vodenje strateških in feasibilitetnih sestankov.

 

KVAN Svetovanje – najhitrejša pot do učinkovite poslovne strategije!