En Ru

Politika zasebnosti, varovanja osebnih podatkov in uporaba piškotkov

I. Veljavnost in uporaba te politike

Ta politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji spletnega mesta MestoMladih.si šteje za uporabnika, ter za celotno spletno mesto, za vse njegove sestavne dele in podstrani.

Izrazi „uporabnik“, „spletno mesto“ in „ponudnik“ imajo v tej politiki enak pomen kot v splošnih pogojih spletnega mesta MestoMladih.si.

Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

II. Podatki, ki se zbirajo o uporabnikih

Ponudnik o uporabnikih, ki so fizične osebe, ob registraciji zbira naslednje podatke: uporabniško ime (vzdevek), e-poštni naslov, geslo, številko razreda ali letnika, ki ga uporabnik obiskuje, ter podatek, ali uporabnik obiskuje osnovno šolo, srednjo šolo, fakulteto ali nobeno od navedenih možnosti; glede na dejstvo, da na podlagi teh podatkov ni mogoča identifikacija uporabnika (ponudnik ne more ugotoviti, za katerega uporabnika gre), ponudnik teh podatkov ne šteje za osebne podatke.

Postopek registracije je AVTOMATIZIRAN, ponudnik znotraj tega ne pridobiva nobenih osebnih podatkov.

Po začetni registraciji uporabnik odpre svoj osebni profil, kjer ima možnost komentirati in ocenjevati prispevke, prejemati obvestila, dodajati lastne zapiske, ideje in sodelovati v nagradnih igrah ter natečajih.

Ponudnik o uporabnikih, ki uporabljajo spletno mesto, hrani tudi osebne in druge podatke, ki jih uporabniki sami objavijo na spletnem mestu oziroma jih na spletno mesto posredujejo z namenom objave. Objava oziroma posredovanje teh osebnih podatkov na spletno mesto s strani uporabnikov sta prostovoljna.

Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira tudi IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

III. Obdelava podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

  • omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom;
  • vodenje evidence registriranih uporabnikov spletnega mesta;
  • statistične, marketinške in druge analize in raziskave v zvezi z registriranimi uporabniki spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;
  • občasno pošiljanje predlogov, pobud in ponudb komercialne in nekomercialne narave, glede na uporabnikove interese, hobije, aktivnosti, preference ipd.;
  • največ enkrat tedensko pošiljanje elektronskih sporočil z vsebino, povezano s spletnim mestom, komercialne ali nekomercialne narave;
  • največ enkrat mesečno pošiljanje SMS sporočil z vsebino, povezano s spletnim mestom, komercialne ali nekomercialne narave;
  • največ enkrat mesečno pošiljanje elektronskih sporočil tretjih oseb, ki so partnerji spletnega mesta, komercialne ali nekomercialne narave;
  • pošiljanje elektronskih sporočil med uporabniki spletnega mesta.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi s podatki o uporabnikih zaupa tretjim osebam (pogodbeni obdelovalci). Tretje osebe lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v mejah ponudnikovega pooblastila in skladno z nameni, ki so opredeljeni v prvem odstavku tega člena.

IV. Varovanje podatkov in čas hrambe

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa zakonodaja Republike Slovenije. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov.

Ponudnik podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo posredoval tretjim osebam, razen v primerih, ki so navedeni v III. členu te politike.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da ponudnik njegove podatke, ki jih je ponudniku posredoval ob registraciji, hrani ves čas, ko ima uporabnik status registriranega uporabnika in še eno leto po prenehanju tega statusa. Ostale podatke (npr. prispevane vsebine) lahko hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati ali učinkovito anonimizirati, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim uporabnikom.

[nastavi_piskotke]

V. Uporaba piškotkov

– Kaj so piškotki?

So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest, tudi  S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

– Kaj so nujni piškotki?

To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

IME PIŠKOTKANAMENTRAJANJE
PHPSESSIDPiškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
wordpress_HASHPiškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
wordpress_logged_in_HASHPiškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
wordpress_test_cookiePiškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne.Seja

– Piškotki, za katere potrebujemo dovoljenje

To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na ip računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo nujne informacije, ki omogočajo, da spletna stran pridobi sponzorje. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran – oglaševalce/sponzorje. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, naš piškotek se navezuje na Facebook Like okno.

Ime piškotkaOpisTrajanjeIzbira
Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)utmaStatistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene.2 letiČe želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo.

Vsi piškotki preko podjetja Google Analytics.

utmb30 minut
utmcDo zaprtja brskalnika
utmz6 mesecev
Piškotki vezani na namen oglaševanja in trženjaTi piškotki so uporabljeni za sledenje statistike oglasov.Časovno neomejen Vsi piškotki za podjetje Mogenas.
Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotkifbmPiškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu.2 letiČe ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook.

Vsi piškotki za podjetje Facebook.

fbsr5 dni

VI. Pravice uporabnikov

Ponudnik bo uporabniku, ki je ob registraciji ali kasneje izrazil željo po prejemanju ponudnikovih elektronskih ali SMS sporočil, kadarkoli omogočil, da se na razumljiv in enostaven način od prejemanja odjavi.

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni ali dopolni svoje osebne podatke, kar lahko opravi neposredno na spletnem mestu.

Če gre za podatke, ki jih ni mogoče spremeniti na način iz 2. odstavka tega člena, lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na info@kvan.si, zahteva, da ponudnik dopolni ali popravi podatke, ki se nanašajo nanj in ki so nepopolni ali napačni. Dokazno breme, da so podatki nepopolni ali napačni, je na uporabniku.

VII. Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri registraciji ali kasneje posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke.

VIII. Končna določba

Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

Ti splošni pogoji veljajo od 14. 9. 2009.

Sprememba 14.6.2013, dodan člen o piškotkih.

Sprememba 19.2.2015, spremenjen upravljavec piškotkov, vezanih na namen oglaševanja in trženja.

Sprememba 9.9.2016, spremenjeno ime portala.

Če vaše podjetje potrebuje kvalificirano pomoč, nam pišite in našli bomo pravo rešitev

ali preberite druge primere zgoraj

NAŠI PRIMERI

Vstop na nove trge

Naloga: pomagati podjetju iz Vzhodne Evrope doseči novo raven v poslovanju, najti nova tržišča in modernizirati izdelek.

Rešitev: Rezultati tržnih raziskav in analize notranjih rezerv podjetja so pokazali, da ima podjetje veliko možnost razvoja na novih trgih sosednjih držav. Anketiranje potrošnikov je pripomoglo k izboljšanju izdelka in njegovi večji razpoznavnosti. Rezultat novega pristopa: prihodek podjetja je zrasel za 14%, dobiček za 22%.

Preberite primer

Vstop na tržišča držav SND

Naloga: Najti optimalen način vstopa izdelkov evropskega podjetja na tržišča Rusije, Ukrajine in Kazahstana. Pridobiti primerno podporo na teh trgih.

Rešitev: Doseženi rezultat: izdelek je na nekaterih regionalnih trgih dosegel 25% tržni delež in se uspešno prodajal dve leti.

Preberite primer